A HPE beviszi az adatközpontokba a mesterséges intelligenciát

Egy lépéssel ismét közelebb kerültünk a teljesen önműködő data centerekhez; az iparág első mesterséges intelligenciával ajánlásokat kínáló motorjáról rántotta le a leplet a Hewlett Packard Enterprise.Az infrastruktúra-üzemeltetők feladatai egyszerűsíthetők és csökkenthetők, illetve növelhető az alkalmazások megbízhatósága a HPE fejlesztésével. Az adatközpontokba szoftveres intelligenciát hozó HPE InfoSight iparágvezető prediktív analitikai platform használatával még bekövetkeztük előtt felmérhetők és megakadályozhatók az infrastruktúrában felmerülő meghibásodások.

A fejlett gépi tanulás lehetőségének maximális kiaknázásával a HPE InfoSight kikövezi az utat az autonóm módon működő adatközpontok felé. Ezzel párhuzamosan megjelent a HPE InfoSight for HPE 3PAR első kiadása, amivel a Hewlett Packard Enterprise storage és szerver portfoliójára is kiterjeszthetők a gépi tanulás nyújtotta előnyök.

Problémamegoldás azelőtt, hogy az ügyfél bármit is észrevenne

Napjainkban egyre több az olyan vállalkozás, mely az általa nyújtott alkalmazásokban semmilyen kimaradást nem engedhet meg. Ugyanakkor az igényeiket kiszolgáló infrastruktúra összetettsége az úgynevezett „app-adat réshez” vezet, ami negatívan érinti az üzletmenetet és elpazarolja a vállalatok számára oly értékes időt. Ezek minimalizálására törekedik a HPE a HPE InfoSight mesterséges intelligencia és prediktív analitikai eszközeinek használatával. Tapasztalatok szerint ennek köszönhetően a problémák megoldására fordítható idő átlagosan 85 százalékkal csökken.

Minden egyes másodpercben szerte a világon telepített érzékelők milliónak adatait elemzi a HPE InfoSight, hogy meghatározza, mely területeken várható meghibásodás, és figyelmezteti az üzemeltetőket ezek megelőzésére. A tárolóktól az alkalmazásokig használható rendszer nem csak a teljesítmény, de a rendelkezésre állás növelésére is használható, így segíthet a 99,9999 százalékos folyamatos üzemidőnél is szigorúbb elvárásokat támasztó rendszerek kiszolgálásában.

A HPE InfoSight révén most először képes egy nagy storage vendor megjósolni a várható incidenseket és proaktívan megoldani őket azelőtt, hogy az ügyfél ebből bármit is észrevenne. Ahogy az alkalmazások egyre nagyobb teljesítmény elérésére ösztönzik napjaink vállalkozásait, úgy kell segítenünk az ügyfeleket az önmagát felügyelni képes IT-modell felé való elmozdulásban. A HPE InfoSight lehetővé teszi az IT számára, hogy az hozzáadott értékű projektekre koncentrálhassanak hibakeresés helyett” – fogalmazott Bill Philbin, a HPE GM Storage vezető alelnöke.

Pénzben kimutatható előnyök

A HPE InfoSight által adott javaslatok fejlett gépi tanulási eljárásokon alapulnak, melyek kihasználják a vállalat közel egy évtizede halmozódó tapasztalatát az adattudósok és a telemetrikusan gyűjtött adatok területén. A több mint 10 ezer HPE Nimble Storage ügyfél által biztosított információkra alapozva a HPE InfoSight folyamatosan tanul, fejleszti magát, megbízhatóbbá és okosabbá téve az ügyfelek rendszereit.

Ennek eredménye pénzügyileg is kimutatható. Egy nemrég megjelent független kutatás igazolta, hogy a HPE InfoSight alkalmazásával akár 79 százalékkal is mérsékelhetők a tárolást érintő működési költségek. Hasonlóan impozáns adatról számolhatott be a vállalat a HPE Nimble Storage környezetben. Itt a felmerülő események 86 százaléka még azelőtt automatikusan megoldódik, mielőtt az ügyfél egyáltalán tudomást szerezne a probléma létezéséről, köszönhetően a HPE InfoSight bevetésének.

További költségek nélküli elérhetőség

A HPE InfoSight for 3PAR első kiadása többek között lehetővé teszi az úgynevezett cross-stack analízist, melynek során az IT képessé válik a tárolók és a virtuális gépek (VM) között felmerülő problémák megoldására, a hibák okának hajszálpontos feltárása mellett. Ezenfelül láthatóvá teszi a „zajos szomszéd” virtuális gépeket is.

Globális áttekinthetőséget nyújt; az új felhő portál a HPE InfoSight és a HPE StoreFront Remote képességét ötvözi, így a távoli hozzáférésű rendszerekkel bíró 3PAR ügyfelek részletes információkat kapnak a teljesítmény változásáról, a kapacitás várható alakulásáról, a rendszer elemeinek egészségéről. Emellett korábban már bevált gyakorlatok (best practice) révén segíti a hatékonyabb üzemeltetést.

A fentieken túl előrejelző supportot is biztosít azáltal, hogy az analitika és az automatizált infrastruktúra a jövőben nem csak az anomáliák észlelésére és a várható összetett problémákra való figyelmeztetésre lesz képes, hanem az előállt adatokat rögtön a harmadik szintű támogatói csoporthoz továbbítja.

Az idén januártól az összes, aktív support szerződéssel rendelkező HPE Nimble Storage ügyfél számára elérhető HPE InfoSight és HPE InfoSight for 3PAR további költségek nélkül áll az érintettek rendelkezésére.

Cimkék

Kapcsolatfelvétel

Hozzájárulok, hogy a Hewlett Packard Informatikai Kft., valamint a promóció szervező ügynöksége visszavonásig elektronikus vagy telekommunikációs úton megkeressenek, valamint további termékinformációt, marketing tartalmú megkeresést küldjenek a megadott e-mail címemre. Hozzájárulok, hogy a fent felsorolt társaságok adataimat közvetlen üzleti célból visszavonásig kezeljék, ennek keretében saját vagy üzleti partneri ajánlatot juttassanak el postai, illetve elektronikus (email) vagy telekommunikációs eszköz útján. Az adatokat a hatályos törvények alapján kezeljük, a megadott adatokat harmadik személynek nem adjuk át.

*Kérjük, hogy a csillaggal megjelölt mezőket mindenképp töltse ki. Köszönjük.