Digitális tanulás nélkül nincs jövő

Semminek nincsen akkora hatása a digitális átalakulásra, mint a folyamatos képzés. A hagyományos oktatási módszerek zöme azonban kiesést jelent a munkából.


Megszerezni, megtartani és fejleszteni a tudást

Az átfogó képzési programmal rendelkező vállalatok az IDC 2017-es, Realize Technology Value with Training című felmérése szerint 24 százalékkal magasabb nyereségszintet érnek el, illetve 21 százalékkal kevesebb időt fordítanak problémamegoldására. A statisztikák szerint egy órányi képzés durván ötórányi termelékenységvesztést előz meg. Azok, akik nem csupán tapasztalattal, hanem képességeiket igazoló minősítéssel is rendelkeznek, 3 év alatt közel 60 százalékkal nagyobb tudásra tesznek szert azokkal szemben, akik nem vesznek részt tanfolyami képzéseken.

Karbantartás nélkül azonban idővel megkopik a megszerzett tudás és teljesítmény. Alig 3 évnek kell eltelnie ahhoz, hogy a megtanultak mintegy 60 százaléka parkolópályára kerüljön, 6 év után pedig már az eredeti tudás 75 százaléka vész el a képzésekben való részvétel feladásával. Elengedhetetlen tehát a folyamatos tréning azok számára, akik nem akarnak kijönni a gyakorlatból. A képzetlen alkalmazottak ugyanis hatszor több támogatást igényelnek.Az IDC felmérése szerint ezzel az informatikai vezetők zöme tisztában van. Négyötödük tudja, hogy projektjeinek sikeréhez nagy mértékben hozzájárul a munkavállalók rendszeres oktatása.

Rugalmas: HPE Digital Learning

Napjainkban egyre csökken a hagyományos képzések jelentősége, miközben az új műszaki tudás elsajátításának fontossága egyfolytában nő. Az ellentét feloldásának kulcsa a digitális tanulásban rejlik. Hosszú, évekig tartó folyamatok helyett előtérbe kerül a mikrotanulás; a lényegre koncentráló, rövid, de intenzív tréningek szerepe folyamatosan nő. Gyakorlatilag ma már nincs olyan hely vagy időszak, amikor ne lehetne hozzáférni az információkat átadó kurzusokhoz. Valós időben lejátszott videók és együttműködő mentorálás segítségével a fejlődésre nyitottak így belátható időn belül felvértezhetik magukat a szükséges tudással.

Ezt foglalja egységes keretrendszerbe a HPE Digital Learning. Az előfizetéssel igénybe vehető szolgáltatás a korábbi módszerekhez képest alacsonyabb költség és a munkafolyamatok jóval kisebb mértékű megzavarása mellett teszi lehetővé a vállalatok számára alkalmazottjaik tudásának magas szintre hozását és ott tartását. Személyre szabottságának köszönhetően gyakorlatilag bármilyen tanulási tempóhoz és stílushoz illeszkedik, hiszen az információk a nap 24 órájában, a hét minden napján elérhetők.

A produktivitás fejlesztését ígérő HPE Digital Learning nem csupán egy oktatói portál, hanem közösségi képzés is. Kapu a vállalat digitális közösségéhez, ahol a témákat legmélyebben ismerő szakemberek válaszolnak a kérdésekre, és a tanulni vágyók egymást segítik. Az elsajátítottak mérése, jelentése ugyanúgy megoldott, ahogy az ösztönzők – jutalmazás, eredmények publikálása stb. - tanulást serkentő alkalmazása. Prémium hozzáférés esetén elérhetők a vállalat (virtuális) oktatói által tartott tanfolyamok (ILT/VILT) is.


Éves előfizetéssel a résztvevők stratégiai céljaikhoz igazodó képzések mellett rendszeresen elemzést és útmutatást kaphatnak a HPE oktatási szakértőitől. Lehetőségük nyílik a tanultak ismétlésére, megerősítésére, az e-learning csomagok révén pedig virtuális laborgyakorlatokon is részt vehetnek. A legújabb technológiákkal ismerkedhetnek meg az adatok és adatelemzés, a felhő, a szerverek, a DevOps, az IT-szolgáltatásmenedzsment, a hálózat, a biztonság és a tárolók területén.

Egyéni és szervezeti szinten is profitálni lehet a modern képzéseken való folyamatos részvételből. A hagyományos oktatási formákkal ellentétben a bármikor, bárhol, bárki számára elérhető HPE Digital Learning fejlett eszközökkel és módszerekkel segíti a legújabb műszaki lehetőségeket kiaknázni akarókat. A vállalat előfizetésalapú szolgáltatása az önképzés korunk igényeihez igazított formáját kínálja.

Cimkék

Kapcsolatfelvétel

Hozzájárulok, hogy a Hewlett Packard Informatikai Kft., valamint a promóció szervező ügynöksége visszavonásig elektronikus vagy telekommunikációs úton megkeressenek, valamint további termékinformációt, marketing tartalmú megkeresést küldjenek a megadott e-mail címemre. Hozzájárulok, hogy a fent felsorolt társaságok adataimat közvetlen üzleti célból visszavonásig kezeljék, ennek keretében saját vagy üzleti partneri ajánlatot juttassanak el postai, illetve elektronikus (email) vagy telekommunikációs eszköz útján. Az adatokat a hatályos törvények alapján kezeljük, a megadott adatokat harmadik személynek nem adjuk át.

*Kérjük, hogy a csillaggal megjelölt mezőket mindenképp töltse ki. Köszönjük.