Hibrid tárolórendszer a Linde Gáz Magyarország Zrt.-nél

A HPE Nimble Storage tudása és a vele együtt rendelkezésre álló mérnöki tapasztalat és kompetencia rugalmas, hibatűrő megoldást nyújt.


Bizalom az alapoktól

Hibrid tárolós kialakításának köszönhetően a Hewlett Packard Enterprise által kínált Nimble Storage egyszerre tudja kielégíteni a gyors adatátviteli és a nagy tárkapacitásra vonatkozó igényeket. Ez a képessége a könnyű menedzselhetőséggel együtt párosulva teszi a piac egyik leginkább versenyképes termékévé.

Előnyös tulajdonságainak és a HPE-vel hosszú évek óta fennálló közös, sikeres együttműködésnek köszönhetően döntött a Linde Gáz Magyarország Zrt. az amerikai vállalat megoldása mellett. A beszerzési osztály elmondása szerint a jó alapokat az általuk korábban használt, szintén HPE által fejlesztett storage kapcsán szerezte a vállalat, így a beszerzési folyamatban a Hewlett Packard Enterprise jelenléte nem is volt kérdés.

Csak a CAPEX

A Linde Gáz Magyarország Zrt. a már elöregedőben levő, hét éves, helyi mentésekről gondoskodó tárolómegoldását akarta újabbra cserélni. Több beszállítóval is felvette a kapcsolatot, melyek közül a piacvezető HPE kínálata mellett döntött. Az okok között szerepelt a Nimble Storage skálázható kialakítása, megbízhatósága és megfelelő ár-érték aránya. Szintén meggyőző érv volt az ügyfél számára az adatok automatizált, biztonságos kezelése.

Pénzügyi szempontból ideális választásként jellemezte a hibrid tárolós megoldás beszerzését a vállalat. Fontos célja volt ugyanis a Linde Gáz Magyarország Zrt.-nek, hogy kizárólag tőkeberuházás keretei között valósuljon meg a storage cseréje, a működési költséget minimalizálni kívánták. A projektet vezető csapat közlése értelmében öt évig kompromisszumok nélkül üzemben tartható, biztonságos rendszerre akarták bízni adataikat, mely időtartamot követően könnyen végrehajtható fejlesztésben gondolkodnak.

Megelőző hibajavítás

Mivel az ipari és egészségügyi gázokat gyártó és forgalmazó cég nem minden adatot tárol helyben, így a korábban megszokotthoz képest jelentős adatmennyiség-növekedéssel nem kellett számolni az új rendszer méretezésekor. A fél éven keresztül zajló felkészülés során így a kapacitástervezés mellett - melyben a Hewlett Packard Enterprise jelentős segítséget nyújtott a Linde Gáz Magyarország Zrt.-nek - az egyik legfontosabb szempont az üzembe állítandó megoldás funkcióbősége és egyszerű kezelhetősége volt.

A többkörös, három hónapig tartó tenderen a HPE ár-érték arányban megfelelő Nimble Storage megoldása elnyerte az ügyfél bizalmát. Ehhez jelentős mértékben hozzájárult az amerikai vállalat magas kompetenciaszintje. A Hewlett Packard Enterprise mérnökei nem csak a tervezés és a kiválasztás során nyújtottak fontos támogatást a Linde Gáz Magyarország Zrt.-nek, hanem a beüzemelés alatt is rendelkezésére álltak.

A Nimbe Storage helyszínen munkába állított hibrid megoldása három darab 900 GB-os SSD-re és 21 darab 2 TB-os merevlemezre épül. Ez kellően gyors működést és az ügyfél számára elegendő tárkapacitást kínál a helyi adatok tárolásához. A gázszolgáltató tapasztalatai szerint mind az előző, mind a versenytárs megoldásokhoz képest egyszerűbb a konfigurálás, elsősorban a webes konzolnak köszönhetően. A technikai üzemeltető csapat ugyanígy kiemelte a firmware-frissítés egyszerűségét és a statisztikakészítéshez használt InfoSight eszköz hasznosságát. Utóbbi használatával előre jelezhetők a várható meghibásodások, proaktívan kiszűrhetők a felbukkanó problémák, ezáltal pedig javítható a tárolórendszer rendelkezésre állása és megbízhatósága.

A Linde Gáz Magyarország Zrt. Hewlett Packard Enterprise-szal fennálló üzleti kapcsolataival olyan mértékben elégedett, hogy nem csak a már zajló eszközbeszerzések során, hanem a jövőben is számít az amerikai beszállító együttműködésére.


Összefoglalás
A Linde Gáz Magyarország Zrt. a Hewlett Packard Enterprise Nimble Storage tárolómegoldása mellett döntött. A korábbi pozitív tapasztalatok mellett a termék funkcionalitása, jó ár-érték aránya és a beszállító magas kompetenciája miatt esett a választás a HPE hibrid rendszerére. Összefoglalás

Cimkék

Kapcsolatfelvétel

Hozzájárulok, hogy a Hewlett Packard Informatikai Kft., valamint a promóció szervező ügynöksége visszavonásig elektronikus vagy telekommunikációs úton megkeressenek, valamint további termékinformációt, marketing tartalmú megkeresést küldjenek a megadott e-mail címemre. Hozzájárulok, hogy a fent felsorolt társaságok adataimat közvetlen üzleti célból visszavonásig kezeljék, ennek keretében saját vagy üzleti partneri ajánlatot juttassanak el postai, illetve elektronikus (email) vagy telekommunikációs eszköz útján. Az adatokat a hatályos törvények alapján kezeljük, a megadott adatokat harmadik személynek nem adjuk át.

*Kérjük, hogy a csillaggal megjelölt mezőket mindenképp töltse ki. Köszönjük.