Így gyorsul az Aston Martin Red Bull Racing

A hagyományok fékezik a teljesítményt.


Lépést tartani a változásokkal - a Forma 1-ben semmi sem fontosabb a gyorsaságnál. A sportban, melyben századmásodpercek döntenek siker és bukás között, minden elem és döntés számít. Az angliai bázisú Aston Martin Red Bull Racing 2005 óta meghatározó tényező a Formula 1-ben. A 2018-as szezonnal bezárólag 55 győzelmet és 4 világbajnoki címet szereztek, amiben kulcsszerepet játszott a dizájnbeli változásokhoz és technológiai szabályozásokhoz való gyors alkalmazkodás is, az eredmények egyik letéteményese pedig az IT rendszer volt.Forrás: redbull.com


Nem túlzás ezt állítani, mivel az üzleti folyamatoktól kezdve az autó dizájnon át a versenynapi supportig sok feladat nyugszik az informatika vállán. Az F1-hez köthető alkalmazások rengeteg adatot generálnak, így az Aston Martin Red Bull Racing pontosan tudta, hogy kifogástalan virtuális tárolóhelyre van szüksége a további sikerekhez. “Agilisebbnek kellett lennünk” - fogalmazott Neil Bailey, az istálló IT vezetője - “Az alkalmazások teljesítménye nagy hatással van arra, hogy milyen gyorsan tudunk reagálni a külső változásokra és azok alapján változtatni a versenyautókon”. Az optimális tempóért és hatékonyságért Bailey-ék figyelme a hiperkonvergens megoldásokra terelődött, és így választották ki a HPE Simplivity-t.


Regisztrálok a HPE Simplivity Akadémiára


A hagyományok fékezik a teljesítményt


Az angliai Milton Keynes ad otthont az Aston Martin Red Bull Racingnek, itt található a dizájn-, építés- és tesztközpont, csakúgy mint a marketing, pénzügyi és HR operáció is. A hagyományos virtuális szerverek és a virtuális desktop infrastruktúra elegye hozzávetőlegesen 500 VM-es teljesítményt adott ki több hardveren, ezzel heterogén és szétaprózódott infrastruktúrát létrehozva.


Az 50 TB-nyira rúgó adatot így kockázatos körülmények között tudták csak kezelni a mérnökök, idővel pedig akadozni kezdtek a folyamatok is. Olyan storage megoldást kellett találni, ami fel tudja venni a tempót a száguldó cirkusszal. Miközben a versenyautó igazi versenylóvá válik egy tehetséges pilóta kezei alatt, ugyanúgy technológiai platformként is kell tekinteni rá, ami akár 400 GB-nyi adatot is generálhat egy futam hétvégén. Ilyenkor rengeteg fontos döntést kell meghozni, többet a másodperc törtrésze alatt, ebben pedig a helyszínre vitt adatközpontra tudnak csak támaszkodni a mérnökök.


Az Aston Martin Red Bull alkalmazásaihoz kifogástalanul gyors és reszponzív infrastruktúra szükséges, amibe, ha hiba csúszik, annak az egész istálló a kárát látja. “Minden autónk folyamatosan fejlődő prototípus, egy év alatt 30.000 módosítást végzünk rajtuk” - tette hozzá Matt Cadieux, a csapat CIO-ja - “Biztosítanunk kell, hogy az infrastruktúra ott van és a csapat rendelkezésére áll minden szempontból.” A sportág jellegéből fakadóan pedig nincs két ugyanolyan év, minden szezon új kihívások, technológiai újítások és szabályváltoztatások tömeges megjelenésével jár.


A sebesség nemcsak az aszfalton óriási, hanem a boxutcában is, ezért kezdett a csapat a tradicionális architektúrák mellett hiperkonvergens rendszereket is használni. A sportági sajátosságok miatt pedig a megfelelő tesztelés itt a szokásosnál is fontosabbnak bizonyult “Átmentünk a formális benchmarking feladatokon.” - folytatta Cadieux - ”Valós terheléseket kezdtünk el demózni és gyakorlatilag átengedtük a terepet a beszállítóknak, hogy nyűgözzenek le minket. A HPE Simplivity volt a legfelkészültebb megoldás mind közül, amit láttunk, teljesítményben és kezelhetőségben egyaránt.” Ennek folyományaként hamarosan a HPE kezébe is került az istálló VMware és VDI rendszere, illetve ők nyújtanak adatokat a versenynapi analízisekhez is.A javulás gyorsan tapasztalható volt. Jó példa erre az autóból történő real-time adattöltés, ami bevett elem mostanság a Forma 1-ben, így természetesen az Aston Martin Red Bull Racing is így dolgozik. A Simplivity-vel ennek az időigénye a korábbi 9 percről 2-re csökkent. “Igazi gázfröccs volt ez a teljesítményünknek! Sokkal hamarabb kapjuk meg így a kérdéseinkre a válaszokat, miközben a pályán vannak az autóink és mondanom sem kell, hogy olyankor minden másodperc számít.” 

Legyen szó akár a nagydíjakról, akár a Milton Keynes-i gyárról, a HPE Simplivity mindenhol érezteti a hatását. “Jelenleg az emailrendszerünk Simplivity-be migrálását végezzük. A teljesítményjavulást mindenki látja” - tette hozzá Bailey. A legnagyobb előrelépést a virtuális desktop infrastruktúra megjelenése jelentette.


Az informatikai vezető véleménye szerint “A felhasználók azonnal észrevették, micsoda különbséget jelent ez a megoldás a reszponzivitásban. Hasonlóan fontosak a Citrix VDI környezet biztonsági mentési és visszaállítási lehetőségei is, amik szintén felgyorsultak a beépített backup és recovery funkciókkal. A számok nyelvén ez azt jelentette, hogy 3 klikkelésre és 1 percre szűkült a korábban majd egy órás, komplex folyamat”.Regisztrálok a HPE Simplivity Akadémiára


Cimkék

Kapcsolatfelvétel

Hozzájárulok, hogy a Hewlett Packard Informatikai Kft., valamint a promóció szervező ügynöksége visszavonásig elektronikus vagy telekommunikációs úton megkeressenek, valamint további termékinformációt, marketing tartalmú megkeresést küldjenek a megadott e-mail címemre. Hozzájárulok, hogy a fent felsorolt társaságok adataimat közvetlen üzleti célból visszavonásig kezeljék, ennek keretében saját vagy üzleti partneri ajánlatot juttassanak el postai, illetve elektronikus (email) vagy telekommunikációs eszköz útján. Az adatokat a hatályos törvények alapján kezeljük, a megadott adatokat harmadik személynek nem adjuk át.

*Kérjük, hogy a csillaggal megjelölt mezőket mindenképp töltse ki. Köszönjük.