Labort avattak a Dunaújvárosi Egyetemen

A legmodernebb számítógépes berendezésekkel felszerelt laboratóriumot avatták fel február 22-én a Dunaújvárosi Egyetem (DUE) P épületében.

arubaAz átadó ünnepségen ott volt dr. habil Rajcsányi-Molnár Mónika, a DUE oktatási és általános rektorhelyettese, dr. Király Zoltán, az egyetem informatikai intézetének igazgatója, Szabó József, az intézmény informatikai szolgáltató központjának vezetője, továbbá Szávai Gyula, a Hewlett-Packard Enterprises (HPE) Aruba üzletág vezetője, és Csató Fanni, a HPE marketingkoordinátora.

Rajcsányi-Molnár Mónika rektorhelyettes elmondta: az egyetemen számára fontos, hogy gyakorlatorientált képzésekben részesíthessék diákjaikat. Évek óta zajlanak a duális képzések az intézményben, ipari partnerekkel közösen, és számos vállalkozásnál vannak gyakorlati helyeik. Ezért örömteli, hogy a HPE értékes hálózati eszközöket biztosított számukra, amelyekkel tovább erősíthetik az informatikus-hallgatók oktatását.Dr. Király Zoltán intézet­igazgató azt hangsúlyozta, hogy a most átadott berendezések értéke meghaladja a kilencmillió forintot, a gépek által használt licencek értékével együtt jóval tízmillió forint felett van a beruházás ára. Ezek a legkorszerűbb hálózati eszközök, amelyeknek a kezelését már az egyetemen elsajátíthatják hallgatóik, akik így a gyakorlatban alkalmazott módszerekkel felvértezve léphetnek ki az egyetemről. A HPE külön kurzust tartott az egyetemi oktatóknak a berendezések használatáról, és további együttműködést ígértek. Az intézetigazgató megjegyezte: a mindennapi oktatásban a tervek szerint szeptembertől használják majd a gépeket, amikorra kidolgozzák az egyetemi körülmények között elvégezhető feladatokat, addig sem maradnak parlagon: tudományos, kutatási célokra fordítják majd.

Szávai Gyula, a HPE üzletágvezetője azt mondta a megnyitón, hogy rendkívül innovatív csapatot ismert meg a DUE szakembereiben, akikkel tavaly májusban kezdték az ötletelést a laborról, és már elkészültek vele. Ez az első ilyen magas szinten felszerelt hely Magyarországon.


Forrás: https://www.duol.hu/dunaujvarosi-hirlap/dunaujvaros-due-szamitastechnika-informatika-labor-2160181/

Cimkék

Kapcsolatfelvétel

Hozzájárulok, hogy a Hewlett Packard Informatikai Kft., valamint a promóció szervező ügynöksége visszavonásig elektronikus vagy telekommunikációs úton megkeressenek, valamint további termékinformációt, marketing tartalmú megkeresést küldjenek a megadott e-mail címemre. Hozzájárulok, hogy a fent felsorolt társaságok adataimat közvetlen üzleti célból visszavonásig kezeljék, ennek keretében saját vagy üzleti partneri ajánlatot juttassanak el postai, illetve elektronikus (email) vagy telekommunikációs eszköz útján. Az adatokat a hatályos törvények alapján kezeljük, a megadott adatokat harmadik személynek nem adjuk át.

*Kérjük, hogy a csillaggal megjelölt mezőket mindenképp töltse ki. Köszönjük.