Milyen előnyöket rejt magában a hibrid IT?

Kézzelfogható üzleti és versenyelőnyöket biztosít a rugalmas IT - derült ki a Forrester felméréséből.


Kevés a tudatosan megtervezett rendszer

Folyamatos a nyomás a vállalatokon szolgáltatásaik bővítése, az ügyfél-elkötelezettség növelése és az üzleti tevékenységek fejlesztése tekintetében. Ezt a hagyományos informatikai megoldások nem képesek lekövetni, ezért egyre nő a felhős szolgáltatások és a helyi rendszerek együttesére támaszkodó hibrid IT jelentősége.


A Forrester piackutató friss felmérése meglepő eredménnyel zárult. Noha a hibrid IT alkalmazása egyre inkább átlagosnak számít, a megkérdezettek kétharmada arról számolt be, hogy nem tervezés, hanem véletlenszerű események sorozata késztette cégét a trend kihasználására. A tanulmány feketén-fehéren kimutatta: nehezebben viszik végig a hibrid rendszer kialakítását az előre nem tervezők és inkább kényszerülnek terveik átdolgozására - mint az átállásra tudatosan készülő szervezetek.

Másrészről a hibrid IT stratégiát alapoktól kezdve felépítők rugalmasabb infrastruktúrát kapnak végeredményül. A folyamatos szállítás jelentette automatizáció jobb ügyfélkiszolgálást, hatékonyabb üzleti folyamatokat, végső soron pedig versenyelőnyt jelent. Azaz olyan célokat, melyekért érdemes tervezni és váltani.

Egyre többen ismerik fel a HPE Synergy előnyeit

A Forrester 562 - szerte a világon dolgozó - informatikai döntéshozó megkérdezésével végzett kutatásának másik fontos megállapítása szerint a rugalmasság kulcsfontosságú üzleti motivációvá vált.
A flexibilis informatikával rendelkező vállalatok a rendszereik feletti ellenőrzés javulásáról és növekvő üzleti előnyökről számoltak be.

92 százalékuk gyorsabb, rugalmasabb és hatékonyabb ökoszisztémát tudhat magáénak, 91 százalékuk pedig versenytársaikkal szembeni előnyről adhatott hírt. Ezen kívül 89 százalékuk közölte, hogy javultak értékesítési lehetőségei, míg 86 százalékuk üzleti folyamataik hatékonyságának növekedésével dicsekedhetett el.

                                                          

Ugyanezeket a megállapításokat teszik a magas fokú rugalmasságot nyújtó HPE Synergy rendszereket használó ügyfelek. Alig egy évvel a Synergy megjelenését követően igen erős termékértékesítési növekedést és széles körű alkalmazásba vételt tapasztalt ezen a téren a Hewlett Packard Enterprise. Jelenleg több mint 1400 ügyfél él a Synergy rendszerek nyújtotta előnyökkel, egyszerűsítette és tette hatékonyabbá szoftverfejlesztői és –üzemeltetői (DevOps) részlegeit, felpörgetve az üzleti innováció tempóját.

Ennek jegyében mutatkozott be a multi-cloud menedzsmentet kínáló HPE OneSphere. A platform az IT, a fejlesztők és az egyéb üzletágak közötti együttműködést teszi hatékonyabbá. Ezáltal jobb betekintést nyújt a hibrid rendszerbe, miközben a felhőben való építkezés és az alkalmazásfejlesztés üteme is felgyorsul.

Oroszlánszerep az informatikai megoldásoknak

A Forrester felmérése arra is rávilágított, hogy a vállalatok egyre több informatikai megoldást igényelnek a digitális átállás és a növekvő üzleti értékre törekvés jegyében. Az IT-val szemben támasztott elvárás lett az ügyféladatok megértésének felvállalása, illetve a különböző csatornákon keresztül jelentkező ügyfélélmény fejlesztése.

Vagyis mára a vállalati döntéshozók által hozott döntések sikerre vitelében az informatikai megoldásoknak oroszlánszerep jut.

A hagyományos informatikai megoldások túlságosan rugalmatlanok a modern üzleti igények kielégítésére. Az on-premise és a felhő előnyeinek ideális kombinációjával létrejövő hibrid IT viszont nem csak üzleti értéket és versenyelőnyt, hanem az informatika nagyobb felelősségvállalását is magával hozza.

Cimkék

Kapcsolatfelvétel

Hozzájárulok, hogy a Hewlett Packard Informatikai Kft., valamint a promóció szervező ügynöksége visszavonásig elektronikus vagy telekommunikációs úton megkeressenek, valamint további termékinformációt, marketing tartalmú megkeresést küldjenek a megadott e-mail címemre. Hozzájárulok, hogy a fent felsorolt társaságok adataimat közvetlen üzleti célból visszavonásig kezeljék, ennek keretében saját vagy üzleti partneri ajánlatot juttassanak el postai, illetve elektronikus (email) vagy telekommunikációs eszköz útján. Az adatokat a hatályos törvények alapján kezeljük, a megadott adatokat harmadik személynek nem adjuk át.

*Kérjük, hogy a csillaggal megjelölt mezőket mindenképp töltse ki. Köszönjük.