Mobil és IoT eszközök megjelenése, a felhőalapú alkalmazások megbízhatósága és a csökkenő IT költségvetés

Az Aruba szoftveresen kialakított fiókhálózati (SD-Branch) megoldása.

aruba

Az Aruba bemutatja a szoftveresen kialakított fióki hálózatokhoz (SD-branch) kifejlesztett egyesített SD-WAN, LAN és biztonsági megoldását

A felhőből felügyelt SDN fióki hálózati megoldás egyszerűséget, biztonságot és optimalizált felhasználói élményt kínál egy pontból történő felügyelettel
„Az Aruba SD-WAN megoldása leveszi a vállunkról az elosztott infrastruktúra kiépítésének terhét.”

Az Aruba, a Hewlett Packard Enterprise (New York-i tőzsdei (NYSE) jele: HPE) tagvállalata bejelentette új megközelítést jelentő szoftveresen kialakított fiókhálózati (SD-Branch) megoldását, amelyet arra terveztek, hogy a fejlődő cloud, IoT-hez (dolgok internetéhez) kapcsolódó és mobilitási termékekre vonatkozó követelményeknek megfelelően segítsen az ügyfeleknek korszerűsíteni fióki hálózatukat. Az új, felhőből felügyelt SD-WAN és kontextustól függő szabályzat érvényesítéssel (policy enforcement) biztosított vezetékes és vezeték nélküli hálózati megoldások egyesítése jelentős mértékben növeli az informatikusok lehetőségeit arra, hogy jobb hálózati rendelkezésre állást és alkalmazásteljesítményt érjenek el, miközben drámai mértékben csökkenthető a felügyeletre fordított idő, valamint az üzemeltetési- és rezsiköltségek.
A mobil és az IoT eszközök megjelenése, a felhőalapú alkalmazások nagyobb megbízhatósága és a csökkenő informatikai költségvetés nagy hatással van az informatikai szervezetekre. Az fiókhálózatok üzemeltetői is gyakran találják szembe magukat a hálózatfelügyelet és a biztonság érdekében beszerzett, különböző gyártóktól származó sok különféle eszköz miatt bonyolultabb rendszerekkel és csökkent hatásfokkal.
Az Aruba SD-Branch megoldása egyesíti az új fióki átjárókat (branch gateway) a fejlett Aruba Central felhőfelügyeleti platformjával, hogy egyetlen felügyeleti pontot kínáljon az SD-WAN, a helyi vezetékes és vezeték nélküli hálózatok és a szabályzat érvényesítés (policy enforcement) felügyeletére, valamint biztonságos, egyszerűsített és méretezhető fiókhálózati kapcsolatot biztosítson. Ez a célirányosan készült, egységesített megoldás jelentős előrelépést jelent az egycélú SD-WAN megoldásokhoz képest, mivel kisebb a készülékek helyigénye, zökkenőmentesebb a nagy kiterjedésű elosztott telepítések végrehajtása, és alacsonyabbak az ügyfelek WAN hálózati költségei.


Az Aruba SD-Branch megoldásának legfőbb előnyei:

• Egyszerűség nagyvállalati szinten: A felhőalapú felügyelet lehetőséget ad a fióki hálózaton belüli vezetékes és vezeték nélküli kapcsolatok, valamint WAN- és internetkapcsolatok SD-WAN infrastruktúra segítségével történő távoli, központi szolgáltatására és felügyeletére.  Ez lehetővé teszi, hogy az informatikusok gyorsan megvalósítsanak új szolgáltatásokat és hálózatmódosításokat nagy, elosztott hálózati környezetben a helyszínen dolgozó informatikus nélkül is.
• Beépített, kategóriájában a legjobb biztonság: Az Aruba biztonsági megoldásai automatizált, finoman szabályozható fiókhálózaton belüli és WAN szabályzat érvényesítési (policy enforcement) lehetőségeket kínálnak. Az új Aruba 360 biztonsági együttműködési megoldáshoz fejlesztő technológiai partnerek felhőalapú tűzfalat és fenyegetésvédelmet kínálnak.
• Optimalizált felhasználói élmény: Az alkalmazások, felhasználók és eszközök környezetét felismerő rendszer részletesen szabályozható szolgáltatásminőséget (QoS) kínál a teljes fiókhálózaton belül és a WAN hálózaton a szoftverszolgáltatások (SaaS), az egységesített mobilkommunikáció (mobile UC) és más távoli alkalmazások részére. Ez egyszerűsíti a helyi (LAN) és a nagy kiterjedésű (WAN) hálózatokon a forgalom prioritások szabályzását és útválasztásának módját a hálózatokon belül és kívül, hogy egységes felhasználói élményt nyújtson a felhasználói szerepkörtől, készüléktípustól és helytől függetlenül.

Egyszerűség nagyvállalati szinten: Aruba Central és továbbfejlesztett infrastruktúra

Az Aruba SD-Branch megoldása lehetővé teszi az informatikai szervezetek számára, hogy kisebb személyzettel hatékonyan felügyeljenek több fiókhálózati helyet, minden helyen egységes biztonsági megoldásokat és kompatibilitást alkalmazva. A felügyelet egyesítésével és központosításával és a költséges MPLS-kapcsolatok ezzel egyidejű kiváltásával az ügyfelek akár 75%-os megtakarítást is elérhetnek a hagyományos megoldásokhoz képest.
Az Aruba Central új SD-WAN-támogatással lett továbbfejlesztve, és így automatikus beállítási képességeket, finoman szabályozható átláthatóságot és egyszerűen használható hibakereső eszközöket kínál. Az Aruba Zero Touch Provisioning (ZTP) az automatizált készülék beállításra szolgáló megoldás és a hozzá kapcsolódó logikusan kezelhető mobilalkalmazás, amely Plug and Play felhasználói élményt kínál a hálózatot telepítő nem műszaki személyzet számára is, kiküszöbölve a helyszíni kézi beállítás, valamint a költséges és időigényes szervizkiszállások szükségességét.A világszerte terjeszkedő, csúcsminőségű luxuscikkeket árusító Vera Wang olyan cég, amely ezzel a kihívással találja szemben magát, ahogy a tevékenységét bővíti.
– Gyorsan kell kialakítanunk és működőképessé tennünk üzleteinket, és maximalizálni a WAN hálózatunk rendelkezésre állását és hatékonyságát – mondja Stewart Ebrat, a Vera Wang informatikai igazgatója. – Az Aruba SD-WAN megoldása leveszi a vállunkról az elosztott infrastruktúra kiépítésének terhét.
Beépített, kategóriájában a legjobb biztonság és új cloud technológiai partnerség a fejlett fenyegetések elleni védelem érdekében
A mobilitás növelése érdekében az fióki hálózatokban lévő, a dolgok internetére kapcsolódó készülékek és felhőalapú alkalmazások automatizált és átfogó biztonsági megoldást kívánnak. Az Aruba módszere abban egyedi, hogy felhasználótól és készüléktől függő környezetet kínál az egységes, szerepköralapú szabályzat érvényesítésre (policy enforcement) a LAN és WAN hálózatokban. Az Aruba ClearPass policy manager egyszerűsíti és automatizálja a szabályzatok alkalmazását a különböző hálózati rétegek és alkalmazás-hozzáférések esetén, szükségtelenné téve az időigényes kézi beállításokat.
– Nagyon izgalmasnak találom az Aruba „hálózatból a felhőbe” elképzelését és az SD-WAN funkció beépítését. Ez segítségünkre van abban, hogy a költségek töredékéért oldhassuk meg teljesítmény- és telepítési problémáinkat – teszi hozzá Corey Hasberry, a Vera Wang informatikai osztályvezetője. – Az Aruba Wi-Fi- és WAN hálózati infrastruktúránkhoz illeszkedő szerepköralapú biztonsági megoldása révén egységes felhasználói élményt nyújthatunk alkalmazottaink és ügyfeleink számára.


Ezenkívül a fióki hálózaton belüli minden hálózati forgalom továbbítható az Aruba fióki átjáróra, amely a beépített új generációs DPI tűzfal segítségével vizsgálja az adatcsomagokat. Az informatikai szervezetek könnyen, alkalmazás réteg szinten tudják szabályozni minden egyes eszköz adtaforgalmát akár az adott készüléktípustól függően. Kiskereskedelmi környezetben ennek segítségével egyszerűen kizárható az áruházban lévő biztonsági kamerák rosszindulatú használata, illetve beállítható, hogy az értékesítőhelyi (PoS) készülékek biztonságosan kommunikáljanak kártyás fizetési adatokat a hálózaton.
A biztonsági sebezhetőségek fiókhálózaton túli megoldásához az Aruba kibővítette az Aruba 360 biztonsági együttműködési megoldáshoz hozzájáruló partnerek programot a Zscaler hozzáadásával, valamint a Check Point Software Technologies és a Palo Alto Networks nemrégiben történt bevonásával. Az ökorendszerbeli partnerek felhőalapú tűzfalat és fejlett fenyegetésvédelmi funkciókat kínálnak, hogy védjék a szervezetek nyilvános internetes célállomásokra irányuló bizalmas adatforgalmát.


Optimalizált felhasználói élmény: az új Aruba fióki átjáró (Branch Gateway) a WAN hálózatokra való rálátást és WAN-hálózatfelügyeletet kínál
A jobb felhasználói élmény nyújtása a páratlan megbízhatóság megteremtésével kezdődik. A Gartner szerint egy hálózatleállás több, mint puszta kényelmetlenség, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy eseményenként 1000 és 1 000 000 dollár közötti kárt okoz termelési veszteség vagy bevételkiesés formájában, attól függően, hogy milyen helyen és milyen vállalatnál történik.
Ha a környezet segítségével ráláthatnak a teljes elosztott fióki hálózat – vezetékes, vezeték nélküli és WAN hálózat – állapotára, az informatikai szervezetek dinamikusan, valós időben optimalizálhatják a felhasználói élményt, még mielőtt annak bármilyen hatása lenne az üzletmenetre. Az Aruba fióki átjárója a beágyazott egyedi kontextus érzékelő képességgel túlmegy a finoman szabályozható szerepköralapú hálózati hozzáférésen és alkalmazásbiztonságon, és így páratlan szolgáltatásminőségi (QoS) megoldást kínál a LAN hálózatokból a WAN hálózatokba irányuló forgalom esetén. Ez lehetővé teszi, hogy az informatikusok kielégítsék a végfelhasználók igényeit, és egyúttal egyszerűsíti az informatikai rendszerek üzemeltetését is.


Az fióki átjáró további funkciói, például a szabályzat alapú útválasztás és a dinamikus elérésiút-választás most már hasznosíthatják ezeket a kontextus adatokat arra, hogy dinamikusan, a felhasználótól, készüléktől vagy csoporthoz tartozástól függően irányítsák az adott felhasználó adatforgalmát a WAN hálózaton át. Például a kiskereskedelmi cégek egyszerűen részesíthetik elsőbbségben POS rendszer és a biztonsági kamerarendszer forgalmát a vendéghálózat forgalmazásával szemben, míg a szállodák például elsőbbségben részesíthetik az ügyfélszolgálatban részt vevők (IP telefon, kontakt cente) IP hangforgalmát.


Cimkék

Kapcsolatfelvétel

Hozzájárulok, hogy a Hewlett Packard Informatikai Kft., valamint a promóció szervező ügynöksége visszavonásig elektronikus vagy telekommunikációs úton megkeressenek, valamint további termékinformációt, marketing tartalmú megkeresést küldjenek a megadott e-mail címemre. Hozzájárulok, hogy a fent felsorolt társaságok adataimat közvetlen üzleti célból visszavonásig kezeljék, ennek keretében saját vagy üzleti partneri ajánlatot juttassanak el postai, illetve elektronikus (email) vagy telekommunikációs eszköz útján. Az adatokat a hatályos törvények alapján kezeljük, a megadott adatokat harmadik személynek nem adjuk át.

*Kérjük, hogy a csillaggal megjelölt mezőket mindenképp töltse ki. Köszönjük.