Négy keréken száguld az AI

A Formula E-ben teszi próbára műszaki fejlesztéseit a HPE.


A Venturi csapatot segíti megoldásaival, a mesterséges intelligenciát is bevetve a siker érdekében.

Hatékonyabb munkafolyamatok és versenyzés

Decemberben jelentette be a monacói Venturi Formula E versenycsapat, hogy hivatalos technológiai partnerként a Hewlett Packard Enterprise-ra esett a választása. Az amerikai vállalat Forma 1 és E, Indycar és NASCAR versenyzés területén szerzett műszaki tapasztalata sokat nyomott a latban a döntés meghozatalakor.

A versenycsapat bízik benne, hogy sokat fog profitálni a Hewlett Packard Enterprise szakértelmének, transzformációs technológiáinak, infrastruktúrájának és innovációs kapacitásának lehetőségeiből. Várakozások szerint a kritikusan fontos teljesítményfunkciókat mind a pályán, mind azon kívül támogatni fogják a HPE megoldásai. A Venturi bízik abban, hogy az együttműködés révén tovább javítható a csapat munkafolyamatainak hatékonysága és megvalósul a hibátlan versenyzést biztosító háttér.

A partneri megállapodás keretei között a HPE számos világklasszis műszaki specialistáját állítja a Venturi Formula E csapat szolgálatába. Közreműködésükkel műszaki innovációs stratégiát dolgoz ki a monacói versenycsapat számára. Ennek során beveti a következő generációs platformok képességeit és a világon először mesterséges intelligencia megoldásokkal segíti a hatékonyság és a teljesítmény fokozását.

Kiemelten kompetitív közeg

„El vagyok ragadtatva a Hewlett Packard Enterprise-zal való együttműködéstől. Ez a partneri megállapodás minden kétséget kizáróan biztosítja a Venturi Formula E csapat számára a további növekedést. A HPE meggyőző szakértelme felgyorsítja fejlődésünket és hatékonyabbá teszi a vállalati struktúrát. Ismervén a Formula E nagyon dinamikus és gyors ütemű környezetét, biztos vagyok benne, hogy a HPE élvezni fogja ezt az egyedi és remélhetőleg bőségesen kifizetődő utazást, amiben együtt veszünk részt.” – nyilatkozta Gildo Pastor, a Venturi Formula E csapat elnöke.