Nélkülözhetetlenné teszi a HPE a blokklánc technológiát

A Hewlett Packard Enterprise bejelentette blokklánc családjának első megoldását, melyből az üzletileg kulcsfontosságú területek profitálhatnak.


A kritikus üzletmenetet támogató elosztott könyvelési technológia (mission critical distributed ledger technology, DLT) lehetővé teszi a HPE ügyfelei számára, hogy elosztott könyvelési feladatokat végezzenek a legnagyobb rendelkezésre állást kínáló nagyvállalati platformokon. A vállalatok ugyanis felismerték, hogy a nyilvános felhő kínálta szolgáltatások nem mindig találkoznak saját, speciális igényeikkel, közölte Raphael Davison, a HPE Blockchain kutatásokkal és fejlesztésekkel foglalkozó részlegének globális igazgatója. Az érintettek ezért egyre nagyobb érdeklődéssel fordulnak a blokklánc technológia felé, árulta el Davison.

Lehetőségeik mérlegelése során egyre többen ismerik fel, hogy az üzletileg kritikusnak számító eljárások esetében a helyileg rendelkezésre álló, on-premise infrastruktúrának továbbra is szerepe van a hagyományos IT, a magán- és a nyilvános felhő alkotta informatikai mixben. Léte elengedhetetlen a nagyvállalati szintű blokklánc terhelési igényeinek kiszolgálásához” – ismertette a helyzetet a HPE igazgatója.

Az üzletileg kritikus feladatokat támogató DLT megoldás részét képezi a Hewlett Packard Enterprise azon általános megközelítésének, mely a nagyvállalati rendszerek nyújtotta kapacitásokat állítaná a blokklánc terhelések szolgálatába. A megoldást az összes, szerte a világon végrehajtott hitelkártya tranzakció feldolgozásának mintegy kétharmadáért felelős HPE Integrity NonStop platformok számára kínálja.

A fejlesztés a nagyvállalati szoftverekkel foglalkozó R3 céggel való partneri együttműködés keretei között zajlott. Ennek során integrálták az R3 elosztott könyvelési technológiáját a HPE üzletileg kritikus feladatokat kiszolgáló platformjával.

Cimkék

Kapcsolatfelvétel

Hozzájárulok, hogy a Hewlett Packard Informatikai Kft., valamint a promóció szervező ügynöksége visszavonásig elektronikus vagy telekommunikációs úton megkeressenek, valamint további termékinformációt, marketing tartalmú megkeresést küldjenek a megadott e-mail címemre. Hozzájárulok, hogy a fent felsorolt társaságok adataimat közvetlen üzleti célból visszavonásig kezeljék, ennek keretében saját vagy üzleti partneri ajánlatot juttassanak el postai, illetve elektronikus (email) vagy telekommunikációs eszköz útján. Az adatokat a hatályos törvények alapján kezeljük, a megadott adatokat harmadik személynek nem adjuk át.

*Kérjük, hogy a csillaggal megjelölt mezőket mindenképp töltse ki. Köszönjük.