Szerverek, melyek szolgálnak és védenek

Kiemelkedő rendőri munkához kiemelkedő eszközök kellenek.


Gyorsabb és korlátoktól mentes, mégis biztonságos kommunikációval teszi Nagy-Britannia szerte elismertté a helyi rendőri erők munkáját a Hewlett Packard Enterprise nagy teljesítményű, folyamatos elérést garantáló platformja.

5.400 véd másfél milliót

Anglia egyik legnagyobb rendőri erejét képviseli a Northumbria Police. Mintegy másfél millió, nagyjából kétezer négyzetmérföldön lakó ember védelméért felel a területen szolgáló 3.500 rendőrtiszt, 1.500 fős kiszolgáló személyzet és további több mint 400, különleges rendőri és polgárőri beosztásban tevékenykedő ember. Az ő munkájukat teszik még hatékonyabbá a Hewlett Packard Enterprise nemrég telepített új szerverei.


A helyi rendőrcsapat már régóta használ HPE kiszolgálókat, így nem is volt kérdés, hogy alkalmazásmodernizációs projektükben számítanak az amerikai vállalat segítségére. A frissítés során HPE Integrity NonStop NS1208 Serverek mellett tették le a voksukat, amivel a Northumbriai Rendőrség három és félszeres teljesítménynövekedést ért el a korábbi állapothoz képest. Ez nem csak az alkalmazásfejlesztés tekintetében volt azonnal kézzelfogható előnyre váltható, de a helyi erők kritikus parancsnoki és ellenőrző megoldásának (Northumbria Police Integrated Command and Control System, NPICCS) további folyamatos és széleskörű elérhetőségéhez is hozzájárult.

A támogatási költségeket harminc százalékkal mérséklő fejlesztés ezzel tovább fokozza a bűnüldöző szervek kiemelkedő hatékonyságát. A Northumbriai Rendőrséget ugyanis Nagy-Britannia szerte az egyik legjobban működő rendőri egységként ismerik.

Ahol tényleg szolgálnak és védenek

Természetesen nem elhanyagolható az utcai rendőri jelenlét és a nyomozói tevékenység hatása a közbiztonság magas szinten tartása tekintetében. Ezeket az erőket az NPICCS teszi igazán hatékonnyá azzal, hogy egyetlen felületről kezelhető alkalmazáscsomagot ad a rendőrség kezébe. Használatával bejelenthetők a bűnügyek, kezelhetők a bekövetkezett események, de ugyanez a rendszer szolgál információgyűjtésre, az esetek nyomon követésére és még sok egyéb rendőri feladat ellátására.

Az NPICCS három évtizedes múltjával igencsak kifinomult és sokat próbált eszközt jelent a northumbriai rendőrök számára. Szükségük is van rá, hiszen a rendőri munka megköveteli a hét minden napján, a nap 24 órájában való készenlétet. Legyen kedd délután két óra vagy vasárnap hajnali fél három, a Northumbriai Rendőrség gyorsan reagál az eseményekre.

Ehhez a megbízható alapot a Hewlett Packard Enterprise NonStop rendszerei biztosítják. A bűnüldöző szervnél telepített két HPE Integrity NonStop NS1208 Server az Intel 9100-as sorozatába tartozó Itanium processzorokkal nyújtja a tőle elvárt magas teljesítményt. Míg az egyik kiszolgáló az elsődleges adatközpontban aktívan támogatja a rendőri erők tevékenységét, addig a másik a helyszíntől 20 mérfölddel távolabb folyamatos készenlétben állva várja, hogy katasztrófaesemény bekövetkeztekor azonnal átvegye a kieső szerver feladatát.

A mindennapi üzleti működés - levelezés, pénzügyi feladatok, emberi erőforrások kezelése stb. - ellátásáért HPE ProLiant DL380p kiszolgálók felelnek. HPE Virtual TapeServer gondoskodik az adatmentésről, kiiktatva a manuális kazettás megoldások lassúságát és minimalizálva a korábban alkalmazott furgonos backup-szállítás kockázati tényezőjét. Emellett a HPE Services folyamatos, élő - négy órás válaszidejű - támogatást kínál az összes NonStop hardverhez. Ezáltal a rendőri erők biztosak lehetnek abban, hogy bármilyen nehézséggel is kell szembenézniük, a Hewlett Packard Enterprise rövid időn belül elhárítja azt.

Integrált, akár mobilról is elérhető a rendszer

A HPE Integrity NonStop NS1208 Server telepítésével előállt teljesítmény- és kapacitástöbblet lehetővé teszi a körzeten vagy országhatárokon kívüli bűnüldöző szervezetekkel való zökkenőmentes és biztonságos digitális együttműködést. Az új kiszolgálók révén elérhetővé vált az NPICCS kezelőfelületének modernizációja is. Míg korábban a rendőröknek csak a rendőrségen volt lehetőségük használni az eszközt, napjainkra távolról, okostelefonról vagy tabletről is hozzáférhető.

Mindez azt jelenti, hogy például egy bűnügyi helyszínre kiérkező járőrnek nem csupán az olyan alapvető információk állnak a rendelkezésre, mint a célszemélyek neve és címe, hanem rengeteg adattal dolgozhatnak. Ujjlenyomatok, a helyszín leírása, speciális megjegyzések az érintettekről, az incidens esetleges előtörténete - csak néhány olyan opció, ami fokozza a hatékonyságot. Természetesen az NPICCS-hez hozzáférők azonnal frissíthetik is ezeket az információkat, például a szemtanúktól beszerzett leírásokkal és történetekkel. Ezek az adatok rögtön elérhetővé válnak a rendszerben, nem kell addig várni elemzésükre, amíg a helyszínelők visszaérnek a rendőrségre.

Közel három évtizede, jelentős leállás nélkül szolgálja a Hewlett Packard Enterprise technológiája az észak-angliai régió bűnüldöző erőfeszítéseit. A HPE Integrity NonStop NS1208 platform ezt a hagyományt folytatva megbízható működést garantál, miközben teret ad a technikai fejlődésnek és igazodik a folyamatosan változó rendőri munkához.


Összefoglalás

Csak hatékony eszközökkel védhető meg másfélmillió ember alig ötezer rendőrrel. Az ennek alapját nyújtó digitális eszközt folyamatosan kiszolgáló HPE rendszer nemrég újult meg a Northumbriai Rendőrségen. A gyorsabb információáramlást, hatékonyabb távmunkát és külső kapcsolattartást is elősegítő Integrity NonStop NS1208 platform általános közmegelégedésre folytatja az angol rendfenntartó erők és az amerikai vállalat három évtizedes közös múltját.

Cimkék

Kapcsolatfelvétel

Hozzájárulok, hogy a Hewlett Packard Informatikai Kft., valamint a promóció szervező ügynöksége visszavonásig elektronikus vagy telekommunikációs úton megkeressenek, valamint további termékinformációt, marketing tartalmú megkeresést küldjenek a megadott e-mail címemre. Hozzájárulok, hogy a fent felsorolt társaságok adataimat közvetlen üzleti célból visszavonásig kezeljék, ennek keretében saját vagy üzleti partneri ajánlatot juttassanak el postai, illetve elektronikus (email) vagy telekommunikációs eszköz útján. Az adatokat a hatályos törvények alapján kezeljük, a megadott adatokat harmadik személynek nem adjuk át.

*Kérjük, hogy a csillaggal megjelölt mezőket mindenképp töltse ki. Köszönjük.